GoforWood.info
Direct links to thousands of websites, yours too?

Facebook LinkedIn Twitter Google Plus
MTWTFSS
December 2015
Keep your mouse on a day to see the events on that particular day!
Upcoming events:
 • Italy: Xylexpo
  (May 24 until May 28)
 • France: Carrefour du Bois
  (Jun 1 until Jun 3)
 • China: WMF
  (Jun 1 until Jun 4)
 • China: BIFF
  (Jul 1 until Jul 4)
 • Germany: Wood Based Panels Symposium
  (Oct 5 until Oct 7)
 • France: Eurobois
  (Nov 15 until Nov 18)

A nation that destroys its soils destroys itself. Forests are the lungs of our land, purifying the air and giving fresh strength to our people
Franklin D. Roosevelt -
 

Rekordstora takstolar (.se)

Friday November 29, 2013

De över 28 meter långa takstolarna i trä är specialkonstruerade för att bära upp taket på ett svinstall och fraktades från fabriken i Derome till Västergötland.


”Vi har tidigare tillverkat och levererat takstolar upp till 26 meter långa och 4,5 meter höga”, säger Mats Lindblom, Divisionschef, Derome Träteknik. ”Nu har vi ökat vår kapacitet med över två meter på längden”.


"Derome är inte bara störst på takstolar i Sverige. Nu kan vi även stoltsera med att ha levererat årets största takstolar!"


Takstolarna i svinstallet är fribärande och kräver inte några bärande mellanväggar. ”I jämförelse med takstolar i stål eller betong, så har trä en avsevärt lägre vikt och är mer lätthanterligt att bearbeta”, säger Mats Lindblom. ”Dessutom kräver takstolar i trä betydligt mindre energi vid framställning”.

Derome levererar årligen 100 000 CE-märkta takstolar till småhus, flerbostadshus, lantbruk och hallar, och är idag den ledande takstolstillverkaren i landet. Med många års erfarenhet av konstruktion och produktion av takstolar, så är Derome måna om att ta fram lösningar anpassade efter kundernas behov.

Redan i början av nästa år kommer Derome att leverera takstolar i paritet med årets rekord. ”Vi håller som bäst på att konstruera 27 meter långa takstolar för ett kycklingstall”, berättar Mats Lindblom. ”Här krävs rymd på höjden för att maximera ytan i lokalen och vi använder oss därför av takstolar med förhöjda underramar, som möjliggör ett större fritt utrymme mellan golv och tak”.

http://derome.se/

 

.


Do you have something to announce? Contact us and we may put it on our website!